Permohonan Bantuan Telefon Percuma B40 2021 - Suara Kerjaya!

Breaking

Wednesday, March 10, 2021

Permohonan Bantuan Telefon Percuma B40 2021Berita baik buat semua para pelajar sekolah yang berasal daripada keluarga golongan B40 kerana kini anda boleh memohon bantuan smartphone atau telefon pintar percuma B40 dengan data internet 120GB secara percuma. 


BANTUAN SMARTPHONE PERCUMA B40


Untuk makluman, YTL Foundation dengan kerjasama YES dan FrogAsia telah melancarkan sebuah program Bantuan Smartphone Percuma B40 untuk membantu para pelajar sekolah rendah dan juga menengah yang tidak memiliki sebarang peranti dan juga internet untuk melakukan pembelajaran daripada rumah. 


Bantuan ini adalah merupakan sebuah telefon pintar percuma dengan data internet 120GB (10GB / sebulan selama 12 bulan). Guru-guru juga turut boleh mencalonkan nama para pelajar yang berkelayakan terutamanya daripada golongan B40. 


Selain itu, para ibu bapa juga turut boleh memohon bantuan telefon pintar ini secara sendiri. 


MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN

 • Nombor MyKid / MyKad murid
 • Nombor MyKad ibu bapa
 • Status B40 ibu bapa daripada Portal Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

CARA MEMOHON BANTUAN SMARTPHONE B40 

Bagi permohonan secara online, para pemohon hanya perlu mendaftarkan nama dengan mengisi segala maklumat yang diperlukan di Borang Permohonan Smartphone di bawah ini:Untuk mendapatkan Borang Permohonan Smartphone Percuma B40, sila klik pada link di bawah ini:
SEMAKAN STATUS

Bagi ibu bapa atau guru yang sudah melakukan permohonan, anda boleh melakukan semakan status permohonan anda secara online. 
 1. Untuk melakukan semakan, sila layari https://lcs.yes.my./ 
 2. Sila masukkan maklumat yang diperlukan seperti nombor kad pengenalan untuk pengesahan.
 3. Paparan status akan dipaparkan. 

MAKLUMAT LANJUT

Jika terdapat sebarang pertanyaan dan masalah, sila hubungi hotline di bawah ini:

YTL Foundation (421570-A)
Level 32, Menara YTL,
205, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia.

Emel : ytlfoundation@ytl.com.my
Tel : +603 2038 0888
Fax : +603 2038 03881 comment:

 1. Halo semuanya

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda semua kebenaran, semua orang yang Anda lihat posting mereka di blog dan website ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi korban dari cerita mereka dan mereka telah menghancurkan hidupku.
  Saya di sini bukan untuk menceritakan kisah tentang bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak uang karena mereka.

  Saya di sini untuk memberi tahu Anda PERUSAHAAN PINJAMAN yang benar dan satu-satunya yang Allah kirimkan untuk mengubah hidup saya,  mereka SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL, mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli yang diakui dan didanai oleh BANK DUNIA.

  Mereka adalah satu-satunya perusahaan pinjaman asli, mereka memiliki syarat dan ketentuan pinjaman yang cukup besar, untuk memahkotai semua pinjaman mereka terjangkau dan cepat dicairkan tidak seperti perusahaan palsu lainnya yang Anda lihat di sini online yang akan mengambil uang Anda tanpa mencairkan pinjaman Anda,
  Tolong jangan tertipu oleh penguji yang memiliki nomor indonesia dan whatsapp, mereka semua scammers, bagaimana bisa satu perusahaan memberikan pinjaman?, itu harus menjadi pertanyaan pertama Anda orang-orang saya.

  Rekan-rekan saya di Asia, saya mohon Anda untuk mendengarkan saya karena saya bersumpah kepada Anda atas nama Allah, bahwa saya mengatakan yang sebenarnya, ALL GLOBAL GRANT LOAN, perusahaan adalah satu-satunya perusahaan yang dapat diandalkan dan mereka akan memastikan Anda menerima pinjaman Anda setelah Anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang dipersyaratkan.

  Mengapa Anda tidak berada di antara kabar baik ini dengan menghubungi  mereka segera jika Anda SANGAT TERTARIK untuk meninggalkan perjuangan keuangan Anda dan untuk meningkatkan tingkat hidup Anda, ini EMAIL mereka allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda sangat bebas untuk menghubungi saya di EMAIL saya fradesyriritia12@gmail.com untuk informasi lebih lanjut, saya akan senang mendengar Anda berbagi kisah kebahagiaan Anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL karena telah memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Perusahaan: SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL
  EMAILPerusahaan: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Perusahaan :   +1(301)971-444
  Email Saya:  fradesyriritia12@gmail.com

  ReplyDelete