Institut Tanah Dan Ukur Negara (INSTUN) Buka Pengambilan Kekosongan Jawatan Terkini ~ Minima SPM Layak Memohon! - Suara Kerjaya!

Breaking

Wednesday, March 3, 2021

Institut Tanah Dan Ukur Negara (INSTUN) Buka Pengambilan Kekosongan Jawatan Terkini ~ Minima SPM Layak Memohon!


 

Pengambilan kekosongan jawatan terkini 2021 dibuka oleh pihak Institut Tanah Dan Ukur Negara (INSTUN). Kepada mereka yang berminat untuk melakukan permohonan jawatan kosong terkini yang dinyatakan sila ikuti segala perkongsian yang telah pasukan Suara Kerjaya sediakan di bawah ini. Semoga bermanfaat! 


Pengambilan calon kekosongan jawatan terkini ini dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan seperti yang telah dinyatakan. Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang dikehendaki secara teliti sebelum melakukan permohonan jawatan tersebut. 


Maklumat Kerjaya

Berikut adalah merupakan kekosongan jawatan yang ditawarkan :

  1. Pembantu Tadbir 
----------------------------------------------------
  • Nama Majikan : Institut Tanah Dan Ukur Negara (INSTUN)
  • Tarikh Tutup :  08 Mac 2021
Untuk memohon, sila rujuk pada pautan berikut

    > 1. Bagi calon yang berminat untuk melakukan permohonan, anda dikehendaki menghantar segala maklumat permohonan secara lengkap merangkumi resume anda beserta dengan pengalaman pekerjaan anda yang lepas (jika diperlukan).
    > 2. Sekiranya diperlukan, pemohon yang belum mempunyai akaun berdaftar hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan kekosongan jawatan yang dipaparkan.
    > 3. Hanya calon yang berkelayakan sahaja yang akan dipanggil untuk sesi temuduga manakala bagi permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh masa tiga bulan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.
    > 4. Untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan sila klik pada pautan berikut KLIK SINI

Syarat Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya pemohon adalah merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, "A" Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), pemohon adalah dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan di atas. (sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah terlebih dahulu) 

Calon mempunyai kelebihan jika memiliki ciri-ciri seperti berikut :
  • Kemas
  • Mempunyai pengetahuan am
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (sila rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan :
  • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik menanti pemohon
  • Cuti tahunan
  • Cuti sakit dan lain-lain (sila rujuk pada iklan permohonan kerja kosong di bawah)

Bagaimana Memohon

Permohonan kekosongan jawatan terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini.

Sila klik pada pautan "KLIK SINI" pada bahagian atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut. 

Untuk permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem. 

Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk sesi temuduga. 

No comments:

Post a Comment