Pengambilan Terkini PDRM Jawatan Inspektor & Konstabel Seluruh Malaysia Dibuka ~ Mohon Sekarang! - Suara Kerjaya!

Breaking

Monday, January 25, 2021

Pengambilan Terkini PDRM Jawatan Inspektor & Konstabel Seluruh Malaysia Dibuka ~ Mohon Sekarang!

 


 

Pengambilan kekosongan jawatan terkini 2021 dibuka oleh pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM). Kepada mereka yang berminat untuk melakukan permohonan jawatan kosong terkini yang dinyatakan sila ikuti segala perkongsian yang telah pasukan Suara Kerjaya sediakan di bawah ini. Semoga bermanfaat! 


Pengambilan calon kekosongan jawatan terkini ini dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan seperti yang telah dinyatakan. Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang dikehendaki secara teliti sebelum melakukan permohonan jawatan tersebut. 


Maklumat Kerjaya

Berikut adalah merupakan kekosongan jawatan yang ditawarkan :

  1. Inspektor (Lelaki / Wanita)
  2. Konstabel (Lelaki / Wanita)
  3. Konstabel Orang Asli (Lelaki)
----------------------------------------------------
  • Nama Majikan : Polis Diraja Malaysia (PDRM)
  • Tarikh Tutup :  30 April 2021 
Untuk memohon, sila rujuk pada pautan berikut

    > 1. Bagi calon yang berminat untuk melakukan permohonan, anda dikehendaki menghantar segala maklumat permohonan secara lengkap merangkumi resume anda beserta dengan pengalaman pekerjaan anda yang lepas (jika diperlukan).
    > 2. Sekiranya diperlukan, pemohon yang belum mempunyai akaun berdaftar hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan kekosongan jawatan yang dipaparkan.
    > 3. Hanya calon yang berkelayakan sahaja yang akan dipanggil untuk sesi temuduga manakala bagi permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh masa tiga bulan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.
    > 4. Untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan sila klik pada pautan berikut KLIK SINI

Syarat Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya pemohon adalah merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, "A" Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional oleh pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), pemohon adalah dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan di atas. (sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah terlebih dahulu) 

Calon mempunyai kelebihan jika memiliki ciri-ciri seperti berikut :
  • Kemas
  • Mempunyai pengetahuan am
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (sila rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan :
  • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik menanti pemohon
  • Cuti tahunan
  • Cuti sakit dan lain-lain (sila rujuk pada iklan permohonan kerja kosong di bawah)

Bagaimana Memohon

Permohonan kekosongan jawatan terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini.

Sila klik pada pautan "KLIK SINI" pada bahagian atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut. 

Untuk permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem. 

Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk sesi temuduga. 

121 comments:

  1. salam sy berminat mcm mana nk apply tuan , borang nk dpt kat mana , 0162022956/01121096019 (kamil)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy berminat macam mana nk mohon kemasukan polis

      Delete
    2. Saya berminat tuan macam mana nak mohon kemasukan polis 2021..saya dah isi spa

      Delete
    3. Saya berminat macan mana mohon

      Delete
    4. Sy berminat macam mana nk mohon kemasukan polis

      Delete
    5. Saya berminat sangat tuan.... Pernah apply..dah melalui ujian.. Lepas itu tak da sebarang berita... 01124102232 ZAHID

      Delete
    6. Salam Sya berminat tuan nak masuk

      Delete
    7. Hi, saya nak tanya, kenapa saya nak mohon tapi keluar tada jawatan kosong baharu ? Sedangkan tempoh permohonan sampai 30 April. Saya sedikit musykil. Ada sesiapa yg tahu ?

      Delete
    8. Saya juga dh isi di e pengambilan ..tpi dlm tu nyatakan tiada jawatan kosong..kenapa yer?... Dan mcm mne nk hntr resume??.. perlu email atau POS?

      Delete
  2. Salam dan selamat pagi saya sudah isi secara online d e pengambilan. Bermula tahun lepas lagi. 0197773935

    ReplyDelete
  3. Hi salam saya berminat macam mana nak apply. Borang dapat kat mana . Tkasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya berminat...tapi saya ade rekod 1 kali...saya da berubah...saya seorang ibu tungal anak 8...

      Delete
    2. X boleh..mana saya tahu awak dah bertaubat dan berjanji x mengulangi dosa2 tersebut.

      Delete
    3. Awak takde ke "dosa² tersebut" tu? Tanya je.

      Delete
  4. hi, saya nak tanya, kenapa bahgaian inspektor di e-pengambilan msih belum dibuka (status hijau) ?

    ReplyDelete
  5. Salam tuan,sya bmnat mcm mna nak aply ye..

    ReplyDelete
  6. Salam tuan, macam mana saya nak mohon?
    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ASSALAMUALAIKUM SAYA SANGAT2 BERMINAT MENJADI SEORANG ANGGOTA POLIS UNTUK MENJAGA KESELAMATAN KEAMANAN NEGARA

      Delete
  8. HARAPAN BESAR SAYA PERMOHONAN SAYA DI TERIMA... AAMIIN.. ASSALAMUALAIKUM

    ReplyDelete
  9. Utk jawatan konstable perempuan limit umur brpa ya ?

    ReplyDelete
  10. Contable untk laki limit umur brapa

    ReplyDelete
  11. Hi saya berminat sangat untuk menjadi seorang anggota polis sebab Saya ada pengalaman kerja di IPD dan Saya ada diploma perkhidmatan penyiasatan untuk rujukan. Saya sudah Register nama Saya dalam e pengambilan

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum tuan... sy N.Sahkinah. sdh apply kat e- pgambilan PDRM lama da... hrp ada rezeki la untuk menjadi anggota polis Wanita.

    ReplyDelete
  13. Asakammualikum tuan, saya ZARUL FITRI BIN ZAMRI ,sudah apply,moga2 ad rezeki..
    AMIMN

    ReplyDelete
  14. Berapa had umur yg layak apply tuan???

    ReplyDelete
  15. Limit umur maksima berapa tahun

    ReplyDelete
  16. Saya berminat, kalau tukar lantik ada tak? Saya anggota navy akan tamat perkhidmatan 31 Jan 23

    ReplyDelete
  17. Mana link yg nk isi nyee...kau tulis ni mnyusahkan org je lahh..nk buat duit pon agak2 la..dh la bkan link yg sah

    ReplyDelete
  18. saya tersangat berminat Tuan💪

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum saya nak mohon jawatan ni macam mne tu

    ReplyDelete
  20. saya berminat tp sijil SPM saya hilang..saya dah kawen ank 3 org.

    ReplyDelete
  21. Assamualaikum, saya berminat tuan untuk menjadi anggota polis

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum saya berminat

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum saya berminat dan saya dh isi dekat epangambilan 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa link page sy x boleh bkk ya mcm mn cik mohon?

      Delete
  24. Asalam saya sangat berminat nk jadi polis

    ReplyDelete
  25. Bekas tentera (tidak berpencen) layak ka memohon?

    ReplyDelete
  26. Knp E-pengambilan tkblh nk buka yer?

    ReplyDelete
  27. knpa epengambilan pdrm tk bole buka ?

    ReplyDelete
  28. Saya sangat minat dalam kepolisan tuan

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum dan selamat petang Tuan dan cik2...sy sangat berminat memasuki polis Diraja Malaysia... Bagai mana sy mahu memohon menjadi Polis Diraja Malaysia

    ReplyDelete
  30. Salam Tuan . Bagaimana nak memohon menjadi Polis Diraja Malaysia?

    ReplyDelete
  31. Salam tuan anak sy sejak tahun lepas dia buat permohonan Kerja polis di online tetapi tiada apapun respon tolong bagitahu cara memohon utk Kerja polis

    ReplyDelete
  32. I try banyak kali..website epengambilan tak boleh login

    ReplyDelete
  33. Anak Saya sudah banyak Kali cuba mohon diepengambilan tetapi tidak berjaya.

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum..nk isi borang kt mne tuan

    ReplyDelete
  35. DALAM NI ADA PULA JAWATAN KOSONG, BILA TGK E PENGAMBILAN PDRM TAKDE PULA KOSONG, KALAU BETUL ADA DKT MANA NAK ISI BORANG, SAYA DAH ISI BORANG DI SPA DAN E PDRM, TAKDE PUN

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum Tuan.Saya Athirah, saya berminat sangat jadi anggota polis wanita, saya sudah apply dkat e-pengambilan tahun lepas lagi, harap ada rezeki saya jadi polis wanita nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah boleh semak di e pengambilan. Dah keluar. Untuk permohonan 2020.

      Delete
  37. Assalamualaikum Tuan. Saya berminat utk menjadi anggota polis. Di mana boleh saya isi borang

    ReplyDelete
  38. Saya berminat menjadi anggota polis tapi macam mana nak mohon

    ReplyDelete
  39. Sya berminat menjadi anggota polis tapi sya nk mohon mcm.mana tuan

    ReplyDelete
  40. Sya berminat, tapi macam nak apply..

    ReplyDelete
  41. Salam tuan,sya bmnat mcm mna nak aply ye..

    ReplyDelete
  42. Salam tuan ,saya berminat mcm mna nak apply ye

    ReplyDelete
  43. Salam tuan,saya berminat bleh tahu mcm mna nk apply?

    ReplyDelete
  44. Saya x phm mcm mne nk apply...
    Sila sesiape yg bole tolong saye mcm mne nk apply

    ReplyDelete
  45. Hai Sy berminat tapi umur bru 17 hahaha

    ReplyDelete
  46. Saya berminat.Mcm mna nak apply ye?sy cari link utk isi borang xda pn..Hrp pencerahan..Terima kasih.

    ReplyDelete
  47. Hai, saya nak tanya berkaitan kekosongan ini. Saya dah login dan daftar akaun di e-pengambilan web. Tapi apabila saya nak memohon polis, ia keluar tidak ada kekosongan baharu. Kenapa ya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Bila saya buka e pengambilan polis tu. Tiada kekosongan yang dibuka. Padahal jawatan kosong ni kata tarikh tutup sampai bulan april. Macam mana tu?

      Delete
  48. Saya dah daftar di e-pengambilan, tapi tiada jawatan kosong baharu. Kenapa ya ? Saya da cuba bnyk kali.

    ReplyDelete
  49. Anak sy berminat sangat nak Masuk polis,macam Mana nak phone..rasanyer pernah isi on line..tolonglah..

    ReplyDelete
  50. Anak sy terlalu aktif sukan Dan minat polis...askar x mahi dia...

    ReplyDelete
  51. Anak Saya Mohammad hasif izham bin norkhizar ic 001228030789 minat sangat nak jadi polis..Ibu dan Ayah kerja berumiform anggota kerajaan...

    ReplyDelete
  52. Good Afternoon sir...... I already applied in epengambilan but there none of reply from them.......so how to apply in this and how to find the form sir?...... Im apply for this job for last two years but there no any response so please sir how to apply in this...

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum,saya dah isi e-pengambilan tu but sya tak dpt log in sbb email yg saya daftar tu tak aktif..mcm mna ya cik?

    ReplyDelete
  54. Mana ada borang dekat E-pengambilan? Saya login pun jawatan semua tutup, tadak pembukaan baru pun. Plus link yg dia bagi tu tadak kena mengena. Kalau ada siapa2 yg dah jumpa caranya, tolong share sbab saya rasa info ni cam tak betul ja

    ReplyDelete
  55. Tuan saya Bernina memasuki polis diraja malaysia

    ReplyDelete
  56. Info atas ni xsahih bro...kalau nak tau ada intake baru, tgk kat portal e-pengambilan PDRM atau FB PDRM

    ReplyDelete
  57. Saya xblh daftar laa cik...Pendaftaran pengguna e-PENGAMBILAN PDRM anda tidak berjaya disebabkan nama atau No KP Baru tidak sepadan...kalau macam ni...saya kena buat ape yee

    ReplyDelete
  58. Salam tuan,saya berminat macam mana nak apply ye..

    Reply

    ReplyDelete
  59. sy bersara awal dlm tentera darat..blh ke klau sy memohon utk berkhidmat dlm PDRM?skrg umur 29 thun

    ReplyDelete